Sepetim (0)

SEPETİM

Sepetin boş görünüyor, ürün eklemeye ne dersin?

Alışverişe Başla

Gizlilik Politikası & Çerez Kullanımları

BESTSELLER BİRLEŞİK TEKSTİL TOPTAN VE PERAKENDE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ("VERİ SORUMLUSU") ÇEREZ AYDINLATMA METNİ

Bu metin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun ("KVKK") 10. maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla Bestseller Birleşik Tekstil Toptan ve Perakende Ticaret Limited Şirketi ("Şirket") tarafından hazırlanmıştır. Bu Çerez Aydınlatma Metninin amacı, web sitemizde kullanılan çerezlerin cihazınıza yerleştirilmesi aracılığıyla otomatik yolla elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak, hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımız, hukuki sebebi ve haklarınız hakkında sizlere bilgi vermektir.

ÇEREZ ("COOKİE") NEDİR?

Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri/uygulamalar tarafından tarayıcılar aracılığıyla bilgisayarınıza (ya da akıllı telefon veya tablet gibi diğer cihazlarınıza) kaydedilen ve genelde harf ve rakamlardan oluşan çok küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaretçilere ilişkin isim, cinsiyet veya adres gibi kişisel verileri içermezler.

VERİ SORUMLUSU ÇEREZLERİ HANGİ AMAÇLARLA KULLANILMAKTADIR?

Veri Sorumlusu çerezleri; temel olarak sitemizde pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi, bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi ve faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi ve alt olarak

  • Yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web site kullanımınızı kişiselleştirmek, (Bu kullanım web sitesine daha sonraki ziyaretlerinizde sizi hatırlayan ve tanıyan çerezleri içerir.)
  • Veri Sorumlusu tarafından işletilen web sitemizi ziyaretinizin süresi gibi web sitemizi nasıl kullandığınızın tespiti,
  • Analitik çalışmaların gerçekleştirilmesi,
  • Tıklama miktarının takibi,
  • Web sitesinin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek,
  • Web sitesini analiz etmek ve performansını arttırmak,
  • Web sitesinin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak,
  • Beğenilerinizi kaydetmek,
  • İçeriğin üzerinde ne kadar süre durulduğunun görülmesi,
  • Katılım belirtilen kampanya vb. etkinliklerin kaydedilmesi ve takibi amaçlarıyla kullanır.

VERİ SORUMLUSU KİŞİSEL VERİLERİNİZİ NASIL TOPLAMAKTA VE HANGİ HUKUKİ SEBEBE DAYANARAK KULLANMAKTADIR?

Veri sorumlusu kişisel verilerinizi web sitesi içerisinde bulunan çerezler vasıtası ile otomatik olarak toplamaktadır. Çerezler yoluyla kişisel verilerin işlenmesinde; teknik çerezler bakımından KVKK’nın 5’inci maddesinin ikinci fıkrasının (f) bendi uyarınca "İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması" işleme şartına, doğrulama çerezleri, hedefleme/reklam çerezleri, kişiselleştirme çerezleri ve analitik çerezler bakımından KVKK’nın 5’inci maddesinin birinci fıkrası uyarınca açık rızanıza dayanılmaktadır.

Veri sorumlusu, Google Analytics tarafından sağlanan bir web analizi hizmeti olan Google, Inc.'i ("Google") kullanmaktadır. Google Analytics, çerezleri istatistiksel bilgiler/raporlar aracılığıyla ziyaretçilerin web sitesini/mobil uygulamayı/mobil sitesini nasıl kullandıklarını analiz etmek amacıyla kullanır. Google Analytics'i kullanma hakkında daha fazla bilgi için (reddedilme seçenekleri dahil), lütfen web sitesini ziyaret ediniz: https://www.google.com/intl/tr/policies/privacy/#infocollect

Veri sorumlusu ayrıca alternatif web analitiği hizmetleri kullanmaktadır. Bunlardan Insider çerezleri istatistiksel bilgiler/raporlar aracılığıyla ziyaretçilerin web sitesini/mobil sitesini nasıl kullandıklarını analiz etmek amacıyla kullanır. Insider’ın kullanımı hakkında daha fazla bilgi için (reddetme seçenekleri dahil), lütfen web sitesini ziyaret ediniz: https://academy.useinsider.com/docs/insider-cookies-local-storage-session-storage

Kullandığımız diğer web analitiği hizmetleri ve çerezlere dair bilgilere ise https://jackjones.com.tr/Cerezler.pdf linkinden erişebilirsiniz.

VERİ SORUMLUSU KİŞİSEL VERİLERİNİZİ KİMLERE VE HANGİ AMAÇLARLA AKTARABİLECEKTİR?

Analitik faaliyetlerimizin sağlıklı işlemesi kapsamında kişisel verileriniz ve bu verilerle ilişkilendirilen şifrelenmiş ID’niz, kimliğinizin tespit edilmesine imkân vermeyecek şekilde anonimleştirilerek diğer üçüncü taraflara aktarılmaktadır. Kısaca, kişisel veri niteliğindeki verileriniz herhangi bir üçüncü taraf ile paylaşılmamaktadır.

ÇEREZ YÖNETİMİ

İnternet tarayıcınızın türüne bağlı olarak, aşağıdaki adımları izleyerek çerezleri öğrenme hakkınızı kullanabilir ve çerezlere izin verebilir veya reddedebilirsiniz:

  • Google Chrome: Tarayıcınızın "adres bölümünde" "kilit işareti" veya "i" işaretine tıklayarak "Çerez" sekmesinden çerezlere izin verebilir veya çerezleri engelleyebilirsiniz.
  • Internet Explorer: Tarayıcınızın sağ üst köşesindeki "Araçlar" bölümüne ve "Güvenlik" sekmesine tıklayarak çerezlerinizi "izin vererek" veya "izin vermeyerek" yönetebilirsiniz.
  • Mozilla Firefox: Tarayıcınızın sağ üst köşesindeki "menü aç" bölümüne ve ardından "Seçenekler" kısmına tıklayın ve buradaki "Gizlilik ve Güvenlik" butonunu kullanarak çerezlerinizi yönetebilirsiniz.
  • Diğer tarayıcılar için (Opera, Microsoft Edge gibi) ilgili tarayıcının yardım veya destek sayfalarını inceleyebilirsiniz.
  • Safari: Akıllı telefonunuzun "Ayarlar" bölümünden "safari" segmentini seçin ve "Gizlilik ve Güvenlik" bölümünden çerezlerinizi yönetebilirsiniz.
  • Çerezlerin tümü hakkında daha fazla bilgi edinmek ve çerez kullanımı için yukarıda belirtilen seçeneklerin yanı sıra https://www.allaboutcookies.org, https://www.youronlinechoices.eu adreslerini ziyaret edebilir veya "Privacy Badger" uygulamasını kullanabilirsiniz.
  • Mobil uygulamalardaki çerezlerin veya SDK'nın yönetimi için cihazınızın Gizlilik veya Ayarlar bölümlerinde verilen talimatları izleyebilir veya akıllı telefonunuzda Lumen Privacy Monitor'ü kullanabilirsiniz.

Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, o web sitesini, mobil uygulamayı veya mobil siteyi kullanmaya devam edebilirsiniz, ancak o web sitesi, mobil uygulama veya mobil sitenin genel işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya sınırlı bir süreye sahip olabilirsiniz. Bu husus mobil uygulamalara göre değişiklik gösterebilir.

ÇEREZ ÇEŞİTLERİ

Kullanım süresine göre çerez çeşitleri: Veri Sorumlusu tarafından işletilen web sitesinde kullanım sürelerine göre, oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanmaktadır. Oturum çerezi, web sitesini kapattığınızda sona erer. Kalıcı çerez ise sabit diskinizde uzun bir süre veya süresiz olarak kalır.

Çerezin sahibi veya çerezi yerleştiren tarafa göre çerez çeşitleri: Veri Sorumlusu tarafından işletilen web sitesinde yerleştiren tarafa göre "Veri Sorumlusu çerezleri (first party cookie)" ve "üçüncü taraf (third party cookie) çerezler" kullanılmaktadır. Veri Sorumlusu çerezleri, Veri Sorumlusu tarafından oluşturulurken, üçüncü taraf çerezleri ise iş birliği yaptığımız üçüncü taraf firmalar tarafından yönetilmektedir. Kullanılan üçüncü taraf çerezler kapsamında toplanan bilgilerin aktarımı söz konusu olmaktadır.

Kullanım amaçlarına göre çerez çeşitleri: Veri Sorumlusu tarafından işletilen web sitesinde kullanım amacına göre; teknik çerezler, doğrulama çerezleri, hedefleme/reklam çerezleri, kişiselleştirme çerezleri ve analitik çerezler kullanılmaktadır. Veri Sorumlusu bu çerezleri kullanarak; kullanıcılarını birbirinden ayıran özellikleri belirleyerek analitik çalışmalar yapmaktadır.

Zorunlu Çerezler

Ziyaretçilerimizin web sitesini ziyaretleri süresince kullanılan, web sitesi kapatıldıktan sonra silinen oturum çerezlerin kullanılmasının temel amacı ziyaretiniz süresince web sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasını sağlamaktır.

Bu grupta yer alan teknik çerezler ile web sitesinin çalışması sağlanmakta, çalışmayan sayfa ve alanlar tespit edilmekte; kullanıcıların tercihlerini farklı web sitesi sayfalarını ziyarette de hatırlamak için kullanılan kişiselleştirme çerezleri de bu kapsamda yer almaktadır.

İşlevsellik Çerezleri

Kullanıcıların şifrelerini kullanarak web sitesine giriş yapmaları durumunda, doğrulama çerezler ile kullanıcının web sitesinde ziyaret ettiği her bir sayfada web sitesi kullanıcısı olduğu belirlenerek her sayfada şifresini yeniden girmesi önlenmektedir.

Performans çerezleri ile de kullanıcıların web sitesini ne şekilde kullandığını tespit etmek için istatistiksel amaçlar ile anonim veriler kişisel veri içermeyecek şekilde toplanmakta, web sitemizi ziyaretiniz esnasında kullanıcı deneyiminizi geliştirmek için kullanılmaktadır.

Analitik Çerezler

Analitik çerezler ile web sitesini ziyaret edenlerin sayıları, web sitesinde görüntülenen sayfaların tespiti, web sitesi ziyaret saatleri, web sitesi ziyaret lokasyonu, web sitesi sayfaları kaydırma hareketleri gibi analitik sonuçların üretimini sağlayan çerezlerdir.

Veri Sorumlusunun internet sitesinde yer alan çerezlere ilişkin detaylar aşağıdaki dosyada yer almaktadır: ÇEREZ LİSTESİNİ İNDİREBİLİRSİNİZ.

Kişisel Veri Sahibi Olarak KVKK Kapsamındaki Haklarınızla İlgili Bilgilendirme Kişisel verisi işlenen kişi olarak, Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’e göre Şirket’in Etiler, Yıldızçiçeği Sokağı No:23, 34337 Beşiktaş/İstanbul adresine yazılı olarak veya tr.kvkk@bestseller.com e-posta adresine e-posta yoluyla veya bestseller.birlesik@hs02.kep.tr KEP adresine iletebilirsiniz.

BEDEN TABLOSU

Bu beden kılavuzu yaklaşık değerleri verir ve sadece
bir rehber niteliğindedir.

    •   Göğüs Kol
      XS 92 62
      S 96 62.2
      M 100 62.3
      L 104 62.5
      XL 112 63
      XXL 120 63.5
    •   Bel Bacak
      XS 76 78
      S 81 79
      M 86 80
      L 91 81
      XL 96 82
      XXL 101 83
    •   Bel Bacak 30" Bacak 32" Bacak 34" Bacak 36" Bacak 38"
      28 76 76 81 86 91 96
      29 78.5 76 81 86 91 96
      30 81 76 81 86 91 96
      31 83.5 76 81 86 91 96
      32 86 76 81 86 91 96
      33 88.5 76 81 86 91 96
      34 91 76 81 86 91 96
      36 96 76 81 86 91 96
      38 101 76 81 86 91 96
      40 106 76 81 86 91 96
    • EU
      40
      41
      42
      43
      44
      45
      46
    • Beden / CM Yaş Göğüs
      128 7-8 64
      140 9-10 71
      152 11-12 78
      164 13-14 85
      176 15-16 92
    • Beden / CM Yaş Bel
      128 8 62
      134 9 64,5
      140 10 67
      146 11 69,5
      152 12 72
      158 13 74,8
      164 14 77,6
      170 15 80,4
      176 16 83,2
    •   Göğüs
      2XL 120
      3XL 128
      4XL 136
      5XL 144
      6XL 152
      7XL 160
      8XL 168
    •   Bel
      40 106
      42 111
      44 116
      46 121
      48 126
      50 131
      52 136
      54 141
    • EU
      40
      41
      42
      43
      44
      45
      46

Tüm ölçülerin birimi cm’dir.

Beden Tablosu Nasıl Alınır?

Jack & Jones Beden Tablosu
1- Göğüs Ölçüsü

Mezurayı göğsünüzün üzerinden sağdan sola gelecek şekilde ölçümü gerçekleştiriniz.

2- Bel Ölçümü

Belinizin en ince noktasını belirleyip bu noktadan mezurayı 360 derece döndürerek ölçümü gerçekleştiriniz.

3- Kol Ölçümü

Omzunuzdan bileğinize kadar olan mesafeyi ölçünüz.

4- Bacak Ölçümü

Bacak boyunuz için, mezurayı ağ kısmınızdan ayak bileğinize kadar olan mesafeyi alacak şekilde ölçünüz.